פרטים על דגם Pixel 3 של Google
הפיקסל שלוש של גוגל בעל המצלמה הנהדרת, בנוי טוב ומערכת הפעלה טובה מוכיח ללא שום חידוש מהפכני שאפשר להוציא סמארטפון מצוין גם ללא גימיקים. המכשיר מבוסס אנדרואיד כמו מכשירים רבים בשוק אך בניגוד למכשירים מבוססי אנדרואיד רבים אשר משתמשים במערכת הפעלה יחסית מוצלחת, יש אצל רובם חסרון כאשר מדובר בתוכנה.
הפיקסל 3 של גוגל לא מגיע עם 4 מצלמות, לא מקום אכסון ענק ולא RAM מטורף אך הוא מצויד בתוכנה מצוינת גם אם יש לו כמה חסרונות כמו שתכף יצוינו.
יתרונות ונקודות חוזקה
המכשיר הינו קומפקטי בגודל סביר והמסך טוב. המכשיר גם ניחן במשקל לא גבוה ולמעשה ממש קל והמגע בו נעים. מסקירה של ביקורות המכשיר בגרסתו השחורה ברחבי הרשת ניתן להניח שהוא סובל משריטות רבות אם לא שמים עליו קייס. המכשיר מגיע בשתי גרסאות, גרסה קטנה וגרסה גדולה כאשר שתיהן לדעת רבים נראות טוב, הרבה יותר טוב מהגרסה הקודמת. הגודל של הגרסה הקטנה דומה מאוד לפיקסל 2 אך המסך בגודל של 5.5 OLED באיכות +FHD כאשר צפיפות הפיקסלים היא 443 PPI. הגרסה הגדולה של הפיקסל מגיעה עם מסך של 6.3 אינץ' ונקראת פיקסל 3 XL והאיכות הינה QHD (כמו מכשירי הדגל של השנה) בצפיפות של 523 פיקסלים PPI ויש לו מגרעת. בשונה מפעולתן של יצרניות מכשירים גדולות, אין הבדלים גדולים בין הגרסה הגדולה לקטנה.
תוכנה
הפיקסל 3 הינו בעל מעבד ה- Snapdragon 845 אשר עובד ביעילות ומהירות. הזיכרון של המכשיר הינו רק 4 ג'יגה בגרסה הגדולה והקטנה כאחד. אמנם לא מרגישים באיטיות כל בעת השימוש במכשיר אך משתמשים רבים היו מצפים לזיכרון גדול יותר בעבור המחיר המבוקש.
רמקולים
גם הרמקולים של הפיקסל 3 זכו לשדרוג משמעותי לעומת הפיקסל 2 והם מבצעים את עבודתם טוב וחזק יותר מרמקולים של סמארטפונים רבים. בניגוד למכשירים אחרים, הם אינם ממוקמים ליד שקע הטעינה אלא משדרים אליכם את הסאונד באופן ישיר כך שלא תצטרכו להתאמץ כדי לא לחסום את הסאונד בעת צפייה במכשיר.
מצלמה
כידוע, הפיקסל 2 שבר שיאים כאשר יצא ביכולות הצילום שלו וניצח הרבה סמארטפונים שיצאו אחריו. אמנם מפרט הצילום לא שודרג באופן משמעותי אך גוגל נשענת הפעם על שדרוג מערך התוכנה על מנת שהתמונות של המשתמשים יצאו אפילו יותר טובות מהמכשיר הקודם. ניתן להבחין שהתמונות שמצולמות בפיקסל 3 מלאות בפרטים ומעולות כאשר מדובר באור וצל. למערך המצלמה הקדמית של הפיקסל 3 התווספה השנה עדשה רחבה. בצורה כזו יש באפשרות המשתמשים לצלם תמונות סלפי קבוצתיות בקלות רבה וגוגל אפילו פתרה את בעיית העיוות שידועה בעדשות רחבות (הן יוצרות אפקט של "עין הדג" ומעוותות את צדי התמונה) בעזרת התוכנה שלה. למעשה, מיד לאחר שתצלמו את התמונה תוכלו להיכנס אליה ולראות איך המכשיר מיישר את התמונה באופן מידי.
לא הכל מושלם
כמו שגוגל הצליחו להתעלות על עצמם בנקודות החוזק שצוינו (ועוד) כך גם המכשיר סובל מכמה חסרונות. המכשיר למשל, נוטה לסגור אפליקציות ברקע בעת שעוברים מאחת לשנייה. ייתכן והדבר קורה בגלל ה-RAM4 אך ישנם מכשירים בעלי ראם נמוך יותר בהם זה לא קורה. הדבר דורש מהמשתמשים לפתוח אפליקציות מחדש כל הזמן. הרמקולים אמנם משמיעים מוזיקה בצורה איכותית וחזקה אך כאשר אלו מופעלים בצורה הכי חזקה שלהם משתמשים מדווחים על קולות צורמים. מבחינת התקלות הללו, ככל הנראה מדובר בתקלות בתוכנה אשר כנראה שיש באפשרות גוגל לתקן אותם בעזרת עדכוני תוכנה.
מפרט טכני
יצרן: הון האי תעשיות מדויקות, המוכרת ונסחרת בשם "פוקסקון"
מסך: 5.5 אינץ'
רזולוציה: 2160 x 1080
צפיפות פיקסלים: 443 ppi
שבב: Qualcomm SDM845 Snapdragon 845
מעבד: Octa-core 4×2.8 GHz Kryo 385 Gold & 4×1.7 GHz Kryo 385 Silver
מעבד גרפי: Adreno 630
זיכרון עבודה: 4GB
זיכרון פנימי: 64-128GB
חריץ הרחבה: אין
מערכת הפעלה: Google android 9.0 pie
מצלמה ראשית: 12.2 מגה-פיקסל, f/1.8
מצלמת סלפי: כן 8+8 מגה-פיקסל, f/1.8+f/2.2
בטרייה: ליטיום 2915 mAh
טעינה אלחוטית: יש
מידות: 7.9 mm x 68.2 mm x 145.6 mm
משקל: 148 גרם
טווחי מחירים
המחירים לגוגל פיקסל 3 מתחילים מ- 2,900 לטלפון חדש בגרסתו הקטנה עם GB64 ועד ל- 4,400 לטלפון חדש בגרסת ה-XL עם GB128.
התמחות מעבדת סלפי בגוגל פיקסל 3
סלפי הינה מעבדה לתיקון גוגל פיקסל באיזור רמת גן-תל אביב ומתמחים בכל התקלות הנפוצות במכשירי Google pixel, כגון
- החלפת מסך
- החלפת סוללה
- תיקון או החלפת שקע טעינה
- ניקוי קורוזיה
- ועוד
אז צרו איתנו קשר עכשיו או הגיעו ישר למעבדה – ותחזרו לשגרה במהירות האפשרית.
Image credit: google.com