וואן פלוס 3T, ממשיכים עם מסורת העוצמה
כמיטב המסורת של חברת OnePlus, היצרנית הסינית הצעירה, לאחר כמה חודשים בלבד מאז השקת הוואן פלוס 3 היא השיקה את ה- OnePlus 3T. מדובר במהלך שיכול לתסכל לקוחות רבים של החברה אשר חיכו להשקת הוואן פלוס 3 והשקיעו ברכישתו ממיטב כספם ומיד לאחר מכן יצאה גרסה חדשה ומשודרגת יותר עם מחיר גבוה במקצת בלבד. יחד עם זאת, מי שעוקב אחרי פעילותה של החברה, יודע שהיא נוהגת תמיד להציג ולהשיק טלפונים חדשים המציגים את הטכנולוגיה הכי חדישה בשוק הסלולר ושאין בדרך כלל שדרוגים מהותיים בין גרסה לגרסה כי כמה כבר יכול להשתנות בשוק הסמארטפונים בכמה חודשים? לפניכם הסקירה המלאה.
יתרונות המכשיר
בעת שהושק הוואן פלוס 3T הוא היה מכשיר הדגל של חברת וואן פלוס הסינית. המכשיר בעל 6GB זיכרון עבודה ו- 64/128GB זיכרון פנימי. המעבד של הטלפון הוא ה- Snapdragon 821 וכשיצא המכשיר הוא היה נחשב לאחד מהמכשירים החזקים בשוק עם תג מחיר נמוך בהרבה משל המתחרות.
אם יש למכשיר יתרון מרכזי אז הוא בא לידי ביטוי בעוצמת המכשיר שיכול להריץ אפליקציות כבדות ורבות מהן בעוד שמכשירים המתחרים על אותה קטגוריה של מחיר יתקשו.
עיצוב המכשיר
מבחינת הממדים והעיצוב של המכשיר, הוא זהה בדיוק לאחיו הקטן, הוואן פלוס 3 הרגיל. מסיבה זו גם הכיסויים של הדור הקודם יתאימו למכשיר במדויק. הגב של המכשיר וגם צידיו עשויים אלומיניום והוא וכמו הדור הקודם הוא מרגיש טוב ביד. גודל המסך נשאר 5.5 אינץ' והוא נותן הרגשה של מכשיר קטן יחסית בהשוואה למכשירים בעלי גודל מסך דומה מכיוון שהמבנה שלו צר וארוך. בכפתור הקדמי של המכשיר, יש סורק טביעות אצבע אשר נחשב למהיר מאוד. כפתור הבית של המכשיר לא לחיץ, ככל הנראה עקב כך שהוא משמש גם כסורק טביעות אצבע. יש לציין שהכפתור עובד מצוין וללא תקלות ובמידה ואתם משדרגים מטלפון עם כפתור לחיץ, סביר להניח שתתרגלו לכפתור מגע במהרה.
ממשק המכשיר
מדובר באנדרואיד 7.1.1 בשילוב של OxygenOS פרי פיתוחה של היצרנית הסינית. השילוב שלהן נחשב למעולה ולדעת משתמשים רבים מדובר בממשק הכי נוח בו נתקלו בקטגוריית האנדרואיד עד להגעת מכשיר זה. הממשק מאפשר לשנות כל דבר שתרצו ולהגדיר פעולות לכל כפתור ואופציה. תוכלו להחליט שלחיצה כפולה על כפתור תדליק את המסך או שתבצע פעולה שונה ועוד.
הגדרות הוואן פלוס 3T
בדומה למכשיר הקודם, כפתור הפרופילים שבצד המכשיר נותן אפשרות למעבר בין מצב צליל, רטט ומצב "נא לא להפריע" שמזכיר גם את המכשירים של אפל. חשוב להתרגל במהרה לשימוש הזה מפני שתוכלו בקלות להעביר בטעות את המכשיר למצב "לא להפריע" ולפספס שיחות חשובות.
ביצועי המכשיר
במבחני הסמארטפונים, קיבל הוואן פלוס 3T ציון של 161,000 מדובר בציון גבוה במעט מהוואן פלוס 3 הרגיל. למעשה, מדובר בתוצאת שיא לזמנו כאשר מתחרים מקבילים שלו קיבלו פחות מחצי (הוא היה מדורג רביעי ברשימה מתחת לטלפונים שהיו יקרים ממנו משמעותית). מסיבה זו אין שום חשש בהתקנת אפליקציות כבדות על המכשיר ונראה שהוא יכול להתמודד גם עם פתיחת מספר חלונות אפליקציות וגלישה במקביל.
תקלות נפוצות ותיקון מכשיר וואן פלוס 3t
לצערנו, גם המכשיר 3t של וואן פלוס לא חסין לגמרי מכל בעיה או תקלה שהיא (עדיין מדובר על מכשיר חשמלי). כך שאם אתם צריכים תיקון וואן פלוס 3t, או אם במקרה והמכשיר חווה בעיות ואתם רוצים לוודא מה מקור הבעיה, או איך ניתן לסדר זאת – מומלץ להגיע אלינו למעבדה בכדי שנוכל לבדוק לעומק את המכשיר שלכם.
ולהלן הסברים אודות התקלות הנפוצות במכשיר:
סוללה
המכשיר הינו בעל סוללה בנפח של 3400 מיליאמפר, כ-400 יותר מהדור הקודם. סביר להניח שלא תגיעו לסוף היום עם אחוזי סוללה גבוהים אך בתקופת השימוש הראשונה במכשיר הוא כנראה יחזיק לכם את כל היום גם בשימוש כבד. סוללות כידוע, לאחר כמות מסוימת של שימושים מאבדות מהנפח שלהן וסביר להניח שבאיזשהו שלב תמצאו את עצמכם מטעינים אותו במהלך היום או שתגיעו למעבדת תיקון וואן פלוס לצורך החלפת סוללה. גם אם תטעינו את הטלפון, במידה ותשתמשו במטען ה- Dash של וואן פלוס, תוכלו להטעין את הטלפון במהירות שיא.
מצלמה
המצלמה הקדמית נשארה אותו דבר כמו הדור היוצא, 16 מגה פיקסל אך בזכות המעבד החדש משפר את איכות התמונות. מצלמת הסלפי שופרה לכדי 16 מגה פיקסל גם כן.
נקודות תורפה
תיקון או החלפת שקע טעינה במכשיר יכולה להיגרם מנזק לשקע הטעינה. פריקת וטעינת הסוללה בצורה הגורמת לחיבורים רבים של המטען כאשר ייתכן שבחלקם יתבצע חיבור או ניתוק מסיבי של המטען מגדיל את הסיכויים שיגרם לו נזק אשר ידרוש תיקון במעבדת תיקון מותאמת. בנוסף, מכיוון שהמכשיר איננו אטום למים או אבק, המכשיר חשוף לנזקי מים ובמידה והוא נרטב מומלץ להביא אותו לניקוי קורוזיה אצלנו בסלפי במהירות האפשרית וזאת לאחר כיבוי וייבוש המכשיר.
תקלות נפוצות
המכשיר ידע כמה עדכוני גרסה עד כה שגרמו לבעיות בתפקוד המכשיר. בין התקלות היה ניתן לראות את פירוק הסוללה באופן אגרסיבי למדי. ומסיבה זו במידה ויוצא עדכון חדש, מומלץ קודם לחכות לאישור קהילת המשתמשים טרם התקנת העדכון החדש ביותר.
תיקון או החלפת המסך של וואן פלוס 3t
בנוסף לבעיית עדכוני הגרסא, לעיתים בעת נפילת המכשיר מהיד או מהכיס יכולה לגרום לסדקים או לבעיות חמורות יותר במסך של OP3T, ולכן ההמלצה היא שאם המכשיר נפל, לא לחכות שהסדקים או השברים יחמירו – אלא לפנות אלינו לסלפי בהקדם כדי שנוכל לסדר את המכשיר בהקדם.
טווחי מחירים
נכון לרגע כתיבת שורות אלו, ניתן להשיג מכשיר וואן פלוס 3t חדש במחירים שמתחילים מ-750 ₪.
Image credit: oneplus.com