תיקון וואן פלוס 3

וואן פלוס 3, פורץ הדרך העיצובית של החברה

בהתחלה, OnePlus הוקמה בסלוגן "never settle". המייסד של החברה (קארל פיי) היה בן  26 אך הוא כבר הספיק לשרת בתפקיד בכיר אצל חברת הסמארטפונים הסינית oppo. אחד הדברים שמושכים את המשתמשים לרכוש את המכשירים של וואן פלוס זה שהם כוללים תמיד את המפרט המתקדם ביותר בשוק במחירים משתלמים לצרכן. אחת הדרכים בהן החברה מצליחה לעמוד במסורת המחייבת היא על ידי הוצאת טלפונים חדשים בטווחי זמן קצרים כאשר אלו כוללים לרוב את החומרה המתקדמת ביותר וגם את העיצוב האקטואלי שכובש את השוק.

וואן פלוס 3

יש התקדמות בעיצוב

עד למכשיר הוואן פלוס 3, החברה עיצב את מכשירי הדגל מפלסטיק. מסיבה זו הדגמים הראשונים של החברה עמדו בנקודת פתיחה לא מוצלחת כל כךך אל מול מכשירי הדגל של היצרניות הגדולות. הוואן פלוס 3 כבר מגיע עם מסגרת אלומיניום והוא מרגיש הרבה יותר איכותי מהקודמים והתווה במידה רבה את הדרך למכשירים שהמשיכו את דרכו. מעבר לכך, העיצוב של הוואן פלוס 3 כולל קימור בגבו כך שהוא נעים יותר לאחיזה. דפנות המכשיר מעוגלים ועדשת המצלמה בולטת מעט.

מסך המכשיר

המסך של מכשיר הוואן פלוס 3 הוא בגודל של 5.5 אינץ' (כמו מכשירים מתקדמים יותר). בתחתית המכשיר ישנם שלושה כפתורי מגע וביניהם כפתור הבית שמשמש גם כקורא טביעות אצבע.  רזולוציית מסך ה5.5 אינץ' AMOLED הינה FULL HD ויש לו ציפוי של גורילה גלאס 4 מה שהופך אותו לעמיד במיוחד. כמו שוואן פלוס יודעים לעשות, גם המסך של המכשיר הזה מאפשר להשתמש בטלפון מתחת לאור שמש ישיר וחזק.

ביצועים

המכשיר רץ על מעבד snapdragon 820 של קוואלקום אשר מחולק לשני אשכולות עם מהירות של 2.11.6 ג'יגה הרץ. השבב הגרפי הוא Adreno 530 ויש לציין שחל שיפור אפילו שהדור הקודם של המכשיר עבד נהדר. השדרוג המשמעותי של הדגם מבחינת הביצועים הינו בכך שהוא בעל 6 ג'יגה בייט זיכרון עבודה שנחשב להמון. השאלה היא, האם יש מה לעשות עם כל כך הרבה זיכרון עבודה והאם זה באמת משפיע על הביצועים. התשובה לשאלה הזאת היא חד משמעית כן אך קולות רבים טוענים שזה משפיע בעיקר על מבחני הביצועים שמתבצעים במעבדות סלולר ושבשימוש במכשיר בפועל לא מרגישים בהבדל. אם דאגתם שהמכשיר לא יצליח להריץ את האפליקציות הכבדות, ככל הנראה שלא תיתקלו בבעיה עם המכשיר בשימוש שכזה.

האם הפלוס 3 הוא מכשיר שגרתי?

בהתחלה מכשירי וואן פלוס השתמשו במערכת הפעלה של cyanogen אך המכשיר שקדם לוואן פלוס וגם הוואן פלוס 3 מתהדרים במערכת שפיתחה החברה בעצמה, ה-oxegen OS. מערכת הפעלה שהיא בעצם גרסת אנדרואיד שמבוססת על גרסת קוד פתוח. בגדול, מה שזה אומר הוא שהממשק של הוואן פלוס 3 הוא בסיסי ביותר. לא תמצאו במכשיר עיצוב יוצא דופן וגם לא אפליקציות ותוספות לא מצופות. מדובר בגרסה בסיסית הדומה למכשירי הנקסוס. יחד עם זאת, הייחודיות של וואן פלוס באות לידי ביטוי בהגדרות הכפתורים. בין אם מדובר בכפתור ייעודי להשתקה מהירה של המכשיר או כפתורי המגע שמתחת למסך, הכל ניתן להתאמה אישית כך שתוכלו להחליט מה יעשה המכשיר בעת לחיצה ארוכה על אחד המכשירים, לחיצה כפולה ולמעשה זה מאפשר מגוון של אפשרויות התאמה לכפתורי המכשיר. בנוסף ניתן להגדיר את הצבעים שיציגו ההתראות של האפליקציות השונות וגם אפשרויות שימוש בפעולות מסך שונות כמו הקשה כפולה לפתיחת מסך ועוד.

הבעיה היא דווקא ביציבות?

אחד מהחסרונות הבולטים של הוואן פלוס 3 (כמו הקודמים) היא שנראה שמסורת לא רצויה בחברה הינה שהיא משחררת עדכונים שגורמים לכל מיני בעיות. משתמשי המכשירים הקודמים של החברה, יכולים לספר על כפתורים שלא עבדו, סוללות שנגמרו מהר ועוד שלל בעיות משונות. הוואן פלוס 3 ידע בעיות בחלק מהעדכונים של המכשיר ולכן במידה ואתם מחזיקים בוואן פלוס 3 ולמעשה בכל אחד מהמכשירים הידועים בבעיות כללו, ההמלצה היא לא לעדכן את המכשיר עד שלא מתקבלת תגובה מהקהילה לגבי בעיות בעקבות העדכון.

מצלמה

המצלמה הראשית של המכשיר היא בגודל של 16 מגה פיקסל. מצלמת הסלפי ניחנת ב-8 מגה פיקסל. אפליקציית הצילום של המכשיר נחשבת לבסיסית מאוד ללא יכולות או אפקטים מיוחדים.

נקודות תורפה של המכשיר ותקלות נפוצות

המכשיר מכיל סוללת 3000 מיליאמפר בלבד (פחות מהמכשיר הקודם) ולכן הוא צפוי לדרוש טעינות רבות כך שהדבר עלול להוביל לנזק לשקע הטעינה ולשחיקה מהירה של הסוללה. החלפת סוללה לוואן פלוס 3 או תיקון או החלפה של שקע טעינה הינם תיקונים שלא דורשים זמן רב ושלא מורידים מאיכות המכשיר למרבה השמחה.נקודת תורפה נוספת של המכשיר הינה בכך שהוא לא אטום בפני מים ואבק. יש צורך מידי (וזה נכון לכל טלפון לא אטום) לבצע ניקוי קורוזיה בעת שהמכשיר נרטב וזאת לאחר שיש לכבות אותו באופן מידי עד להבאתו לאחת ממעבדות תיקון הסלולר.

החלפת מסך ב- Oneplus 3

ה- OP 3 אמנם מצויד בגורילה גלאס 3 אך הוא עדיין עלול להישבר או להיסדק בעת נפילה חזקה. במידה ואתם מעוניינים בהחלפת מסך שבור או תקול לוואן פלוס 3, מומלץ לעשות זאת במעבדת סלולר שמתמחה במכשירי וואן פלוס כמו סלפי.

טווחי מחירים

נכון לרגע כתיבת שורות אלו, ניתן להשיג מכשיר וואן פלוס 3 חדש במחירים שמתחילים ב- 700 ₪.

image credit: oneplus.com

מה אתם צריכים לתקן?

תיקון שקע טעינה וואן פלוס 3

תיקון שקע טעינה וואן פלוס 3

ניקוי קורוזיה וואן פלוס 3

ניקוי קורוזיה וואן פלוס 3

החלפת סוללה וואן פלוס 3

החלפת סוללה וואן פלוס 3

צרו קשר לתיקון מהיר וקל

סגירת תפריט